MENU
Home » Werkwijze

Werkwijze

Het eerste contact met Taallabyrint zal telefonisch zijn, via de mail of via het contactformulier op deze website. Wij kunnen u meer informatie geven over onze diensten, onze werkwijze en onze vestigingen. Ook kan er een afspraak gemaakt worden voor een vrijblijvend, informatief (intake)gesprek op de vestiging van uw voorkeur. Dit gesprek duurt maximaal een uur. Wanneer het gaat om een dyslexieonderzoek vragen wij u om vooraf een vragenlijst in te laten vullen door de school van uw kind, zodat we tijdens het gesprek een beeld hebben van de schoolse ontwikkeling van uw kind.

Tijdens het intakegesprek brengen we het probleem dat u en uw kind ervaren in kaart. De uitkomst van dit gesprek is een zo helder en concreet mogelijke hulpvraag. Deze kan gericht zijn op:

  • Een diagnostisch onderzoek
  • Een begeleidingstraject

Ook bepalen we met u hoe het vervolgtraject er uit zal zien, wat de kosten zijn en wanneer het traject wordt afgesloten. Tenslotte kunnen er op dat moment al concrete afspraken gemaakt worden met de onderzoeker/begeleider die het vervolgtraject met u zal oppakken.

Ouders ontvangen bij Taallabyrint altijd kosteloos advies of een onderzoek naar dyslexie zinvol is. Persoonlijke en gericht advies staat bij ons centraal al vanaf het eerste contactmoment.

Laatste nieuws

Taallabyrint is blij met de reactie van Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker
Taallabyrint is blij met de reactie van Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker dat zowel het onderwijs als de beroepsgroep niet geba.. Lees meer
Skribbel op school
Wij willen ons behandelplatform voor kinderen met dyslexie toegankelijker maken voor remedial teachers en scholen. Na de zomervakantie start.. Lees meer
Meer nieuws